AKTUÁLIS HÍREK

2 milliót is visszakaphat egy átlagos devizahiteles

INDEX

2014. 09. 22. 07:39          

A Pénzcentrum kiszámolta, mennyit, hogyan és mikor kapnak vissza az adósok. Az árfolyamrés esetében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már közzétette azt a képletet, ami alapján a bankok kiszámolhatják az összeget, az új törvény pedig rendelkezik arról, hogy a kamatemelés számításait is a jegybank ajánlása alapján számolhatják ki a hitelintézetek. Emiatt nagy valószínűséggel hasonló módszerrel kell elszámolniuk a bankoknak, mint az árfolyamrés esetében.

Tovább a teljes cikkhez

Így kaphat ingyen százezreket ablakcserére, új kazánra vagy hűtőre!

forrás: napi.hu


Még ebben a hónapban megnyílnak az első lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fűtéskorszerűsítést és külső nyílászárók cseréjét támogatják majd, összesen 2,7 milliárd forint értékben. Készül a panelprogram utóda is. A szeptemberben megnyíló új energetikai pályázatok kedvezményezettje a lakosság lesz:fűtéskorszerűsítésre 1 milliárd forint, külső nyílászárók cseréjére 1,1 milliárd forint, háztartási nagygépek cseréjére 627 millió forint áll majd rendelkezésre.


Tovább a teljes cikkhez

Menekítik a magyar vagyonokat Svájcból

INDEX.hu

2014. 09. 15. 11:07          


Kisebbfajta pánikot okozott a magyar gazdagok körében néhány svájci bank levele. Az eddig maximális diszkrécióról és titoktartásról híres magánbankok közül néhány (UBS, Credit Suisse) arra figyelmeztette a magyar számlatulajdonosokat, hogy a magyar hatóságok megkeresésére kiadhatják a magyar számlatulajdonosok adatait, egy másik pénzintézet (Dreyfus Söhne & Cie) pedig állítólag svájci közjegyzővel hitelesített nyilatkozatot kér magyar ügyfeleitől az ott elhelyezett pénz eredetéről, írta a Napi.hu.


Tovább a teljes cikkhez

EZERMILLIÁRDOS BANKELSZÁMOLTATÁS - AUTÓHITELEKRE IS.

2014. 09. 12. 12:45

Forrás: Index.hu

             

A bankoknak minden egyes, tisztességtelenül felvett forintot vissza kell fizetniük, a Fidesz szerint vége az apróbetűs hitelszerződések korszakának. A tisztességes bankrendszer jegyében kamat- és díjmoratóriumot vezetnek be.

A kormánypárti frakciószövetség eheti tapolcai ülésén elfogadták a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot. A részletekről szóló mai sajtótájékoztatón kiderült, hogy a bankoknak az összes deviza, devizaalapú és forinthitel-szerződést újra kell számolniuk az eredeti feltételek szerint; az egyoldalú módosítások és egyéb, tisztességtelennek minősülő feltételek miatt felvett pénzt vissza kell fizetniük és másfél évig nem változtathatnak a hitelszerződéseik 2014 júliusi kamat- és díjtételein.

A devizahitelek forintosítása az elszámoltatás miatt egy időre háttérbe szorul. A bankokkal nem konzultáltak, ám Rogán Antal szerint az intézkedés nem fogja visszavetni a hitelezési kedvet.


Tovább a teljes cikkhez

Napokon belül jöhetnek a közkedvelt uniós pályázatok

2014. szeptember 11. 11:03 

Portfolio.hu  

A Partnerségi Megállapodás végére ma pont kerül, most az Operatív Programok véglegesítése a következő fontos feladat, és ezzel párhuzamosan “a konkrét pályázati kiírások megjelenése szeptember második felében várható, előre láthatóan eszközbeszerzés és telephelyfejlesztés témában" - emelte ki rövid közleményében a K&H Bank Kkv marketing főosztály vezetője.

Németh László emlékeztet arra, hogy a Partnerségi Megállapodás keretében az Európai Unió a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban összesen 21,9 milliárd eurónyi beruházási, további 3,45 milliárd eurónyi mezőgazdasági, valamint 39 millió eurónyi halászati támogatást kap. Ezen felül további mintegy 9 milliárd eurónyi közvetlen (mezőgazdasági) támogatással, illetve a magyar társfinanszírozással is számolni lehet a fejlesztési ciklus során.


Tovább a teljes cikkhez

Lehet, hogy mégsem készpénzt kapnak a devizahitelesek

MTI2014. 09. 04. 18:35

A Fidesz frakcióvezetője az Echo Tv csütörtöki műsorában azt is elmondta, hogy az elszámolás az autóhitelekre, forintban felvett hitelekre is vonatkozik, és a frakció várhatóan azt támogatja, hogy a visszajáró összeggel a tartozásokat csökkentsék.

Rogán Antal arra számít, hogy legkésőbb februárban lezajlik a bankok elszámoltatása az egyoldalú szerződésmódosítások ügyében, ezeket az MNB szigorúan ellenőrzi majd. 

Tovább a teljes cikkhez

Megduplázta a hitelprogram összegét a jegybank

ECKRICH CSABA, BANKMONITOR2014. 09. 02. 16:22

Az eddigi kétszeresére, ezermilliárd forintra nő a jegybank által elindított növekedési hitelprogram második szakaszának keretösszege. A szerződéseket az év végéig meg kell kötni.

A tavaly indított Növekedési Hitelprogram (NHP) keretében a Magyar Nemzeti Bank a kereskedelmi bankokon keresztül maximum 2,5 százalékos kamatteher mellett biztosított hitelt a kis és közepes vállalkozások számára. Eddig 1040 milliárd forint hitelt folyósítottak több mint 14 ezer vállalkozásnak.


A legkedvezőbb hitelprogram

Az NHP - az akár 10 évre is elérhető fix 2,5 százalékos kamattal - kétségtelenül a rendszerváltás utáni legkedvezőbb hitelprogram a KKV szegmens számára. A hitelkeretre a bankok 2014. december 31-ig köthetnek szerződést. Ám a bankoknál jelentkező hiteligénylés hónapról hónapra nőtt, és arra lehetett számítani, hogy a keret még az év vége előtt kimerül. Ezért az MNB a hitelprogramhoz biztosított keretösszeg további 500 milliárd forinttal történő megemelése mellett döntött.


Tovább a teljes cikkhez

Korábban nem látott mértékű tőkeinjekcióra számíthatnak a kkv-k

INDEX 2014. 09. 02. 08:13          

Több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról állapodott meg az Európai Bizottság a magyar kormánnyal, ami a hozzá szükséges önerővel nagyságrendileg 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a 2014-2020-as időszakban - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy korábban nem látott mértékű tőkeinjekcióra számíthatnak a kkv-k, és jelentős autópálya-építési program is indul, hogy a tervek szerint 2018-ra minden sztráda elérje az országhatárt.

A múlt héten elfogadott megállapodást várhatóan szeptember 11-én írja alá Orbán Viktor kormányfő és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság leköszönő elnöke - mondta a miniszter, nagy sikernek nevezve a megállapodás megkötését, különösképpen azért, mert "manapság sokan próbálják nyomás alatt tartani az EU-t, hogy pénzügyi vagy politikai szankciót alkalmazzon Magyarországgal szemben".


Tovább a teljes cikkhez

Traktorvásárlási láz Magyarországon

(agrarszektor.hu) 2014. szeptember 1., hétfő 10:23


Traktorvásárlási láz” tört ki az idén a gazdálkodók körében. A Magyar Lízingszövetség szerint az első hét hónapban a termelők 71 százalékkel több traktort vettek, mint az előző év azonos időszakában. A vásárlásokat részben a jegybank növekedési hitelprogramja, részben a vállalkozások kedvező pénzügyi helyzete generálja.

A magyarországi autópiac épp csak kezd "magához térni", a tágabban vett járműpiac egyik kevésbé ismert szegmense, a traktorértékesítés azonban már erőteljesen bővült az idei első hét hónapban - derül ki a Magyar Lízingszövetség által közzétett adatokból.

A szövetség az MTI-hez eljuttatott összegzésében ismerteti: míg a személyautókból az idén január eleje és július vége között mintegy 40 ezer új gépkocsi talált gazdára, ami több mint 20 százalékos növekedés éves szinten, addig az idei első hét havi traktoreladás 71 százalékkal bővült az elmúlt év azonos időszakához képest. 2013 első 7 hónapjában 1874, az idei évben július végéig már 3201 traktort adtak el Magyarországon.


Tovább a teljes cikkhez

Már macskakölcsön is van a Sberbanknál

2014. augusztus 30. 16:15

Portfolio.hu   

Már egy sor neves nemzetközi pénzügyi portál beszámolt a legnagyobb orosz bank, a Sberbank furcsa marketingfogásáról: jelzáloghitelek mellé macskákat adnak, még választhatnak is az ügyfelek 10 különböző fajtából.

Érdekes marketingdobással állt elő a Sberbank Oroszországban: a lakáshitelek mellé igényelhetnek macskát a babonás ügyfelek. Egy orosz babona szerint szerencsét hoz, ha az újonnan vásárolt lakásba először nem ember, hanem egy macska lép be a küszöbön. "Rendeljen macskát a lakásavatóra, és költöztessen boldogságot és szerencsét a házába!" - áll a bank felhívásában. A pénzintézet kifejezetten a macskabizniszre kialakított weboldalt nyitott, ahol 10 különböző fajtából lehet választani, mint például az egyszerű cirmoscica, sziámi macska, vagy az egészen egzotikus szőr nélküli macskafajta, amelyik a szfinxhez hasonlít .


Tovább a teljes cikkhez

​Tovább a videóhoz

Megindult a vállalati hitelezés

2014. augusztus 29. 15:11 | kfarkas

Idén a második negyedévben a hitelintézeti szektor vállalati hitelállománya mintegy 43 milliárd forinttal bővült, a folyósítások mind a forint-, mind a devizahitelek esetében meghaladták a törlesztéseket – derül ki Magyar Nemzeti Bank “Hitelezési folyamatok” című negyedéves kiadványából

Vonnák Balázs, a jegybank igazgatója az MNB kiadványáról tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a vállalati hitelezés dinamikája a korábbi évekhez képest egyértelműen javuló tendenciát mutat, amiben jelentős szerepet játszottak az MNB növekedési hitelprogramja és a jegybanki alapkamat-csökkentések hatására kialakuló alacsony banki kamatok. A jegybanki igazgató szólt arról is, hogy a teljes hitelintézeti szektor háztartási hitelállományában folytatódott ugyan a mérséklődés – mintegy 61 milliárd forinttal – a devizahitelek leépülésének hatására, ugyanakkor a forint-hitelállomány emelkedett, mivel az új kihelyezések volumene jelentősen nőtt.


Tovább a teljes cikkhez

10 milliárdot csalt ki áldozataiból a Fortress Holding LLC

ORIGO 2014. 08. 29. 10:57

Klasszikus piramisjátékot folytató cégekre csapott le az MNB, és milliárdos bírságot szabott ki a Fortress Holding köré épülő céghálózatra. A több ezer megtévesztett ügyfél azt hitte, hogy egy neves amerikai vállalat kezeli majd a pénzét.

Összesen 1,25 milliárd forint bírságot szabott ki az MNB a Fortress Holding LLC köré épülő céghálózatra. Magukat egy hasonló nevű amerikai befektetési cég képviselőjének tüntették fel, és összesen nagyjából 10 milliárd forintot csaltak ki 2700 áldozattól. A pénzért havi 9 százalékos kamatot ígértek.


Tovább a teljes cikkhez

Hatalmas vérendzésre készül a NAV?

Népszabadság 2014. 08.29. F. Szabó Emese


A sötét múlt árnyéka miatt retteghetnek a boltosok. Ha a pénztárgépcserék után a NAV elkezdi firtatni a korábbi éveket, az új adatok fényében kiderülhet, hogy éveken át bevételt titkoltak el. Napi 25 ezer forint be nem ütött tétel öt év alatt 25 milliós adóhiányt, és ami különösen fájó, bírságot is jelenthet.

Nem az lesz a kereskedők vagy vendéglátósok legnagyobb problémája a pénztárgépcserével, hogy havonta vagy hetente jönnek-e a revizorok megnézni, minden tételt beütnek-e a gépbe. Az igazán nagy kockázat ugyanis nem a jelen vagy a jövő, hanem az elmúlt időszakban rejlik, amelyen ráadásul már nem is lehet változtatni.


Tovább a teljes cikkhez

Nem mai hír de azért érdekes

Óriási zűrzavar az AXA körül

2014. július 12., forrás: Magyar Nemzet, szerző: Horváth Csaba László

Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet


Egymásnak homlokegyenest ellentmondóan nyilatkoznak a különböző állami szervek, hatóságok és maga az AXA Bank magyarországi fióktelepe is arról, valójában melyik társaság lett az Ella Bank és az AXA Bank Zrt. jogutódja a korábban több ezer adóssal szerződést kötő pénzintézetek megszűnése után.

Egyre több különös ellentmondásra derül fény az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének tevékenységéről, miután lapunk beszámolt róla, hogy a fióktelep jogosulatlanul léphetett fel jogutódként az Ella Bank, illetve annak jogutódja, az AXA Bank Zrt. által megkötött szerződések esetében.


Tovább a teljes cikkhez

Az eddigi leghosszabb devizahiteles tárgyalás

MTI/ORIGO    2014. 08. 27. 17:30

Az eddigi leghosszabb devizahiteles tárgyalás reggel fél 9 óta tart, jelenleg zárt ülés zajlik, amit arra az időre rendelt el a bíró, amíg a felperes AXA Bank termékeinek árazásával kapcsolatban ad elő.

A bank még a tárgyalás kezdetén tanú - az AXA magyarországi fióktelepe törvényes képviselőjének - zárt ülésen történő meghallgatását kérelmezte. Mint jogi képviselőjük elmondta azért, hogy a kihallgatni indítványozott felperesi munkavállaló, tehát banki szakember bemutassa, miként működik egy bank, és milyen elvek alapján alakítja ki árazási politikáját.


Tovább a teljes cikkhez

Kattints id a szöveg módosításához.

HÍREK ARCHÍVUMA